top of page
Search
  • Writer's picturetopedukator

Визита со топедукатор Мр.фарм Филип Ачкоски на тема: Патна аптека 25.6.2019


Прва асоцијација за летo се секако сонце, вода, плажа и патувања со цел да се релаксираме и да ги наполниме батериите. Сепак летниот период носи својствени здравствени ризици поврзани со високите температури, УВ зрачењето, промена на исхраната и бројните активности на отворено. Патувањата дополнително носат промена на климатските и хигиенските услови, локална храна и вода на која не сме навикнати, а плажата е извор на бројни, за нас, нестандардни патогени.

3 views0 comments

Komentáře


bottom of page