top of page
Search
 • Writer's picturetopedukator

Децата имаат потреби, Mајките имаат знаење!!!


Како и возрасните така и нашите најмлади честопати се судираат со разни алергени, предизвикувачи на инфекции, и воспаленија. Истотака правилната суплементација на редовната здрава исхрана кај децата е од суштинска важност за нивниот раст и развој.

Имајќи ја во предвид ранливоста на најмладата популација фармацевтските експерти од PharmaS дојдоа до уникатна комбинација која ќе го унапреди здравјето и растот и развојот на децата- најмладиот член на семејството PROBalans:

PROBalans Baby пробиотски капки за деца со витамин Д3 со превентивно и терапевтско дејство!!!

PROBalans Baby капките се додаток во исхраната наменети за деца до 6 години кои содржат пробиотици нормално присутни во здравата микрофлора кај доенчиња и деца (Lactobacillus rhamnosus – SP1) и витамин Д3 кој од најрана возраст се ординира кај децата како стандарден суплемент.

Клучни предности на PROBalans Baby капките?

 • Иновативна формула: Пробиотик + витамин Д

 • Нема потреба од дополнителна суплементација со витамин Д

 • Превентивно и терапевтско дејство

 • Едноставно дозирање – 6 капки еднаш дневно независно од оброците

 • Без алергени, глутен, лактоза и млечни продукти

 • Без мирис и вкус

Зошто PROBalans Baby капките се толку иновативни и како делуваат неговите состојки?

Lactobacillus Rhamnosus – SP1– Природен и нормален жител на цревната микрофлора кај доенчиња и деца.

Студиите покажуваат статистички значајно подобрување и позитивен клинички одговор при третман на:

 • Акутна инфективна дијареа предизвикана од rotavirusi

 • Пост антибиотска дијареа – после третман со антибиотици

 • Дијареа предизвикана од Clostiridium difficile

 • Атопичен дерматит

 • Грчеви (колики) кои најчесто се јавуваат во првите 4 месеци од животот

Витамин D3- Потребен за нормален раст и развој на коските кај децата

Витамин Д е познат имуномодулатор:

 • Има антиинфламаторно дејство

 • Има заштитно влијание на цревниот зид и ја промовира неговата регенерација

 • Помага при Crohn-ова болест и улцеративен колит

 • Има значаен ефект во намалување на гастроинтестиналните инфекции

 • Помага во превенција и третман на атопичен дерматит

Кога да се употребат PROBalans Baby капките?

 • За суплементација на витамин Д

 • За нормален раст и развој на коските

 • За одржување на здрава цревна микрофлора

 • За регулирање на дигестивните проблеми

 • При бактериски и вирусни дијареи

 • За дијареа предизвикана од антибиотици

 • За деца склони на алергии

6 views0 comments

Comentários


bottom of page