top of page
Search
 • Writer's picturetopedukator

Мирен и континуиран целовечерен сон со само 1 капсула!Мирниот сон е предуслов за човековото здравје, работоспособност и добро расположение. Сепак современиот човек под притисок на секојдневните обврски, стресот и постојаното брзање, како и користење на одредени продукти од тутун, продукти со кофеин, алкохол, стимуланси и др. многу често пати од несоница.

Вообичаени критериуми за инсомнија се:

 • Подолго време од 30 минути за заспивање;

 • Спиење помалку од 6 часа;

 • Будење повеќе од 3 пати во текот на ноќта;

 • Спиење кое е со слаб квалитет.

Околу 1/3 од возрасните имаат одредени потешкотии да заспијат или да спијат во тек на 12 месеци, а според некои истражувања околу 95% од Американците имаат најмалку една епизода на инсомнија во текот на животот.

Луѓето кои имаат проблеми со несоница честопати имаат симптоми на дневна поспаност, главоболка, замор, анксиозност, раздразливост, тешкотии во концентрирањето, и нарушена способност за извршување на нормалните активности. Со еден збор НЕСОНИЦАТА е сериозен проблем кој заначајно ГО ВЛОШУВА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ.

За среќа тука е: PharmaS Dormirin – ПРИРОДНО РЕШЕНИЕ ЗА МИРЕН СОН сега достапен во нова засилена формула за побрзо и посилно дејство – Dormirin FORTE

Што е Dormirin FORTE?

Dormirin FORTE претставува нов додаток во исхраната со мелатонин кој овозможува побрзо заспивање и мирен и квалитетен сон. Оргиналната формулација покрај мелатонин содржи екстракт од корен на валеријана и екстракт од лист од мелиса, добро познати природни состојки кои дополнително смируваат и овозможуваат целовечерен мирен сон. Покрај тоа содржи и цинк кој придонесува за синтеза на мелатонин и одржување на потребните нивоа на мелатонин во мозокот.

Клучни предности на Dormirin FORTE капсулите?

 • Сигурно решение за мирен и квалитетен сон со само една капсула;

 • Оргиналната формула со мелатонин, екстракт од корен на валеријана и екстракт од лист од мелиса;

 • Присуството на цинк кој придонесува за синтеза на мелатонин;

 • Делотворен сојузник во борбата со jet lag-овите;

 • Природно состојки за квалитетен сон кои не предизвикуваат навикнување.


Зошто Dormirin FORTE е толку иновативен и како делуваат неговите состојки?

Мелатонин

 • Хормон кој го регулира сонот, природно се наоѓа во нашето тело и го произведува епифизата;

 • Помага во скратување на времето потребно за паѓање во сон;

 • Помага за ублажување на субјективното чувство на jet lag.

Екстракт од корен на Валеријана (Valeriana officinalis L.)

 • Помага за смирување и квалитетен сон.

Екстракт од лист на Маточина (Melissa officinalis L.)

 • Го подобрува расположението, когнитивните способности и меморијата, антиоксиданс.

Цинк

 • Придонесува за синтеза на мелатонин и одржување на потребните нивоа на мелатонин во мозокот.

 • Придонесува за правилно функционирање на имунолошкиот систем, нормалниот метаболизам на макронутриентите, и заштита на клетките од оксидативниот стрес.

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството!

Совети за успешна терапија на несоница

 • Да не се спие повеќе од 8 часа;

 • Да се намали времето поминато во кревет преку ден;

 • Да се легнува и станува во исто време секој ден;

 • Да се избегнува кафе и други стимуланси, алкохол и тутун пред спиење;

 • Алкохол пред спиење;

 • Да се избегнува обилна вечера;

 • Да се вежба регуларно, но најмалку 4 часа пред спиење.

5 views0 comments

Comments


bottom of page