top of page
Search
 • Writer's picturetopedukator

Природно засилете го вашиот имунолошки систем

Подгответе се за налетот на вируси и бактерии кој следи!
Имунитетот е природна или стекната физиолошка способност на организмот да се брани од штетните надворешни дејства. Патогените бактерии го поттикнуваат имунолошкиот систем на производство на антитела, меѓутоа додека антителата се создадат, патогените веќе ги инфицираат клетките. Затоа е значајно да има претходно створени антитела во организмот, кои се врзуваат со бактериите и вирусите и на тој начин го спречуваат инфицирањето на клетките. Антителата служат за високоспецифично препознавање на антигени и нивно отстранување како и за памтење на еднаш внесените антигени.

Современиот човек континуирано се судира со секојдневни фактори кои го ослабуваат неговиот имунитет. Нездравата исхрана, стресот и постојаното брзање, вирусните инфекции и земање антибиотици, зголемени физички напори и одредени хронични болести (пр. дијабет) ја намалуваат имунолошката отпорноста на организмот.

За среќа тука е: PROBalans IMUNO – Единствена комбинација на состојки за природно засилување на имунолошкиот систем со само 1 капсула дневно!

Што е PROBalans IMUNO?

PROBalans IMUNO претставува додаток во исхраната за природно засилување на имунолошкиот систем. Содржи единствена формулација на внимателно одбрани состојки со докажан ефект: Пробиотик Bacillus Subtilis I-2745, Витамин Ц и Цинк.

Клучни предности на PROBalans IMUNO капсулите?

 • Комплетно природен производ за засилување на имунолошкиот систем;

 • Единствен производ на пазарот со оваа комбинација – витамин Ц, цинк и пробиотска бактерија B.subtilis – состојки со докажани имуномодулациски својства;

 • B.subtilis е изразито отпорна бактерија во спори, која е клинички испитана и регистрирана во Француската национална збирка на микроорганизми (CNCM) под број I-2745;

 • Концентрациите на витамин Ц и цинк се во рамките на препорачаниот дневен внос поради што нема потреба од користење на други додатоци;

 • Не содржи алергени, глутен, лактоза и млечни протеини;

 • Едноставна употреба – 1 капсула на ден;

 • Желудечно отпорна вегетабилна капсула погодна и за вегетаријанци и вегани.


Зошто PROBalans IMUNO е толку иновативен и како делуваат неговите состојки?

ПРОБИОТИК – Bacillus Subtilis I-2745

 • Специфичен сој на пробиотски бактерии, патентиран и клинички испитан, кој ја засилува нашата природна одбрана и помага во борбата против инфекции;

 • Се одликува до голема стабилност и способност за преживување на нискиот pH кој владее во гастроинтестиналниот тракт;

 • Испитан за своите имуностимулирачки својства и регистриран во Француската национална збирка на микроорганизми (CNCM) под број I-2745.

Витамин Ц

 • Со своето снажно антиоксидативно дејство ги неутрализира штетните дејства на слободните адикали и придонесува за намалување на заморот и исцрпеноста;

 • Придонесува за одржување на нормалното функционирање на имунолошкиотсистем при интензивни телесни вежби.

Цинк

 • Цинкот е минерал кој значаен за правилно функционирање на нервниот и имунолошкиот систем;

 • Во препорачаните дози, цинкот придонесува за нормалниот киселинско-базен метаболизам и ги штити клетките од оксидативен стрес односно го засилува имунолошкиот систем.

Желудечно отпорна капсула

Благодарение на оваа капсула која е отпорна на делувањето на желудочните киселини значајно се зголемува бројот на преживеаните корисни бактерии. Имајќи во предвид дека капсулата е од растително потекло, производот е погоден и за вегетаријанци и вегани.

2 views0 comments

コメント


bottom of page