top of page
Search
  • Writer's picturetopedukator

Фактор здравје со топедукатор мр.фарм Филип Ачкоски- Цистит-најчеста уринарна инфекција !

Уринарните инфекции се честа причина за посета на лекар, особено кај женската популација. Најчеста уринарна инфекција е т.н. цистит, при што речиси две третини од жените имаат цистит барем еднаш во животот. Циститот е најчест кај сексуално активните жени на возраст од 20 до 50 години, а дури во 25% од случаите инфекцијата се повторува. Заболените во просек имаат симптоми во тек на 6 дена, а 2½ дена имаат ограничена физичка активност и често отсуствуваат од работа!5 views0 comments

Comentários


bottom of page