top of page

БИО

 

       Филип Ачкоски 

М-р по фармација со 20 годишно регионално искуство во развој, набавка, продажба и маркетинг на: лекови, додатоци во исхраната, медицински помагала и козметика.

  • Мanager & creative thinker 24/7, водач преку личен пример.

 

‘’Leadership is not a position or a title, it is action and example’’ – Cory Booker

 

  • Експерт за маркетинг и продажба, организатор, водител и активен учесник на бројни семинари, работилници и едукации на здравствените работници со цел унапредување на континуираната медицинска едукација.

     ‘’The aim of medicine is to prevent disease and prolong life, the ideal of medicine is to eliminate the need of a physician’’ – Wiliam James Mayo

  • Едукатор и промотор на здрав животен стил, организатор и активен учесник на бројни кампањи и настани за подигање на свеста кај популацијата за важноста од здрави животни навики.

     ‘’Being healthy isn’t a fad or a trend. Instead, it’s a lifestyle’’

  • Поранешен кошаркар, поддржувач и љубител на спортот од мали нозе. Верен фан на Македонската репрезентација и Вардар.

 

’I love sports because I love life, and sport is one of the basic joys of life’’ – Yevgeny Yevtushenko

 


 

 

bottom of page