top of page
Кампања „Патот до многу петки“:

 Период: 10,2017- 03,2018

Целна група: родители и деца во претшколска возраст

 Цел - едукација на родителите и малите деца за важноста од:

- адекватна поддршка на раниот развој на секое дете

  • едукација за начините на подобрување и јакнење на имунитетот

  • подготовка за процесот на учење кај предшколските дечиња

http://pharmanews.mk/zavrshi-proektot-patot-mnogu-petki/  

 Kампања „Хранете се здраво за детство среќно и убаво“

Период: 09,2016- 11,2016

Целна група: родители и деца во претшколска возраст и рана школска вораст

Цел - едукација на родителите и малите деца за важноста од:

- здрава исхрана

- одржување на имунитетот

- физичка активност на отворено

https://faktor.mk/-uspeshno-zavrshi-kampanjata-hranete-se-zdravo-za-detstvo-srekjno-i-ubavo-

Кампања за борба против несоницата преку одбележување на светската недела на сонот

 Период 17-24,03-2017

Цел:  

- информирање на граѓаните за штетните последици од недоволното спиење

- едукација на пациентите за важноста од квалитетен сон како потреба и основа на здравјето

http://pharmanews.mk/se-odbelezhuva-svetskata-nedela-na-sonot/

Кампања за водење здрав живот - „Немате време да бидете болни

Период Април – Јуни 2016

Цел -  едукација на граѓаните за потребата од:

- континуирано водење здрав живот

- здрава исхрана

- спортски активности

- придобивки од употребата на пробиотиците

http://pharmanews.mk/zavrshi-kampanjata-nemate-vreme-da-bidete-bolni/

 

 

bottom of page